fredag 18 maj 2012

DIY färgade jeansshorts

Du kommer behöva Nitor textilfärg, Nitor salt, handskar, en spann, kokat vatten och såklart shorts.

Jag valde att knyta dem längst ner, ett gummiband per ben. Om man vill kan man använda fler gummiband och knyta på flera ställen. Jag hittade bara två här hemma så fick bli två.
Koka upp vatten i en vattenkokare i två omgångar (eller om du kokar i en gryta så koka ca 3 liter vatten) och häll det kokta vattnet i spannen. Häll sedan i färgen och saltet i spannen och rör om ordentligt. 

Dopa sedan shortsen helt i vattnet och låt dem ligga där i 1-2 min. Jag ville ha en lite ombré effekt så jag drog sedan upp dem en bit och höll dom där i någon minut och drog sedan upp dem en bit till osv. Titta lite på dem för att se hur pass mycket färg dom verkar ha sugit åt sig. Jag doppade om dem ett par gånger och gjorde om processen med att dra upp dem en bit kanske 5-6 gånger. Jag rekommenderar att man kollar på dem och försöker avgöra själv hur det ser ut. Om du inte vill ha ombré effekt som jag ville kan du bara följa instruktionerna på paketet och köra dem i tvättmaskinen direkt.När du känner dig nöjd sköljer du dem i vasken och kör dem i tvättmaskinen utan tvättmedel i 30 grader för att få ur överskottsfärgen. Häng upp dem på tork och du är klar! 
Visar hur mina blev imorgon!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar